7-й тур Вища ліга 19/20: «Ятрань» Берестівець - «Пантери» Умань - 2:2


12.09.19  715
чемпіонат України жінки, жіночий чемпіонат, жіночий футбол, женский футбол, Ятрань, Берестівець, УАФ Вища ліга, Пантери, ЖФК, умань, Пею, Деренюк(Ігор Соболенко, umanfootball.com.ua): В черговому матчі чемпіонату України серед жіночих команд зійшлися команди-земляки. А відтак в Берестівці стали свідками чергового дербі Уманщини. І вийшло воно по всім дербійним лекалам – пристрасті добряче вирували. Скажемо так – пристрасті і драматургія цього матчу були явно вище за саму ігрову складову, яку продемонстрували обидва колективи. Але про все попорядку.

Перший момент у поєдинку створили «Пантери». На 3-й хвилині. Причому Білокур жорстко зіграла у воротаря і Денищич м’яча не втримала. Арбітр не вгледів там порушень , але захисники локалізували небезпеку. Тут же прослідувала відповідь господарів у вигляді небезпечного удару зі штрафного метрів з 22-х у виконанні Янчук, але м’яч пройшов повз. Ще за п’ять хвилин м’яч після подачі справа тої таки Поліни Янчук ковзнув по поперечині . Загалом в діях обох команд було чимало браку і більше сумбуру, ніж витонченої комбінаційної гри. Власне такі і голи трапилися. Причому буквально з інтервалом у хвилину. Спочатку вичудила голкіпер гостей. Янчук виконувала штрафний з далекої відстані – метрів з 27-28-и. Удар вийшов прямолінійний і м’яч низом прямував у руки голкіперу, який мав спокійно його фіксувати. Але в підсумку м’яч прошмигнув між рук і між ніг і опинився у сітці воріт. А за хвилину можна було резюмувати «як прийшло – так і пішло». Тепер, правда, помилився не голкіпер «Ятрані-Берестівець» а захист. Білокур виконала штрафний удар від правої бокової лінії метрів з 30-ти і м’яч поцілив у поперечину а Свердлова спокійно добила головою впритул. 1:1. До кінця тайму команди обмінялися ще по одному моменту (Авдєєва головою спрямувала м’яча у штангу а удар Аслаханової метрів з 8-ми парирувала Денищич). Загалом рахунок відповідав перебігу подій на полі.

чемпіонат України жінки, жіночий чемпіонат, жіночий футбол, женский футбол, Ятрань, Берестівець, УАФ Вища ліга, Пантери, ЖФК, умань, Пею, ДеренюкПочаток другого тайму був вдалим для господарів. Як і в матчі з «Ладомиром» гол прийшов справа від Янчук. Поліна обіграла двох суперниць і подала від кутового прапорця на дальню штангу. Звідти удар обороні вдалося заблокувати. Але Комар була на підборі була самою спритною і влучно вколотила м’яча під поперечину. 2:1. Але і тут перевага «Ятрані-Берестівець» не довго протривала – за 5 хвилин Серемчук вискочила за спини обороні суперника і опинилася на газоні після зіткнення з воротарем. Пенальті. Його чітко реалізує Білокур – без шансів для воротаря. Загалом характер гри не змінився – було багато бажання, багато помилок, багато боротьби, ставало більше емоцій, але не назвав би рівень продемонстрованої гри високим. У господарів попереду вся надія була на Янчук, якій мала видати передачу Гнидюк (фланги не виправдовували сподівань). У гостей виокремив би лідера колективу Білокур і ще Серемчук.

В ендшпілі матчу стало відчуватися, що «Ятрань-Берестівець» може таки переломити хід зустрічі. На 81-й хвилині Бічуй, яка загалом не найкращим чином провела матч, обікрала суперницю буквально перед чужим штрафним. І мала кілька дуже перспективних варіантів загострення ситуації. Можна було вриватися в штрафну по центру. Можна було пасувати комусь із двох партнерів у гарних позиціях. Натомість Бічуй завдала удару – поряд зі стійкою. Ну а на 84-й хвилині Гнидюк таки змогла видати гольову передачу на Янчук. Точніше потенційно гольову. Тому що чистий вихід сам на сам з воротарем ліквідувала Свердлова лише ціною порушення правил. Пенальті і вилучення захисника. Без жодних суперечок. 100-відсотково. Удар береться виконувати Авдєєва. Пробиває в правий від себе кут і тут Маліборська перетворюється з антигероя матчу у героя і парирує удар! Рахунок залишається незмінним. На 86-й хвилині близькою до взяття воріт була Гнидюк, але м’яч з 12-ти метрів пройшов сантиметрах від штанги… Пристрасті ще більші стали за хвилину. «Відзначилася» Білокур. У боротьбі вона з порушенням правил зупинила колишню одноклубницю Моспан. Арбітр зафіксував це порушення і виніс попередження Білокур, на що мав повне право. В принципі нічого екстраординарного і на цьому можна було про момент біля центральної лінії забути. Але Білокур щось встигла висловити арбітру (судячи із запису в рапорті – нецензурно) і той моментально зреагував – червона картка! «Пантери» залишилися вдев’ятьох проти 11-ти суперниць. Залишалося ще три хвилини основного часу і чотири компенсованого. Господарі дуже хотіли вирвати перемогу. Але при цьому не проявили розуміння того, як то можна зробити.
Повний матч

2019/20. ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ. ВИЩА ЛІГА - 7 тур
08.09.2019. 16.00 - Максимус (Берестівець) - 100 глядачів.

ЯТРАНЬ (Берестівець) - ПАНТЕРИ (Умань)- 2:2 (1:1)
ГОЛИ:Янчук 28, Комар 50 - Свердлова 29, Білокур 56 пен
Нереалізований пенальті: Авдєєва О. 85

ПОПЕРЕДЖЕННЯ: Сіволобова А. (25), Денищич М. (56), Комар Р. (88) - Рибалкіна І. (69), Ткачук А. (73), Білокур О. (87).
ВИЛУЧЕННЯ: не має - Свердлова А. (83), Білокур О. (87).

ЯТРАНЬ: Денищич М. - Сівець К., Авдєєва О., Земляна О., Моспан Л., Загуменна О., Янчук П., Сіволобова А. (Крючкова Л., 66), Бічуй І., Комар Р., Мухлиніна П. (Гнидюк Ю., 44).
Запасні: Косік М., Назаренко А., . 
ГОЛОВНИЙ ТРЕНЕР: Пею Володимир Микитович

ПАНТЕРИ: Маліборська С. - Ковтун Д., Чорна К., Ткачук А., Пороходніченко В. (Швець Т., 59), Рибалкіна І., Свердлова А., Бєлякова Д. (Кардашина М., 90+1), Аслаханова А. (Коробкіна В., 72), Білокур О., Серемчук В..
Запасні: Герасименко А., Гирська О., Жучіна В.. 
ГОЛОВНИЙ ТРЕНЕР: Деренюк Юрій Олександровіч

Арбітри: Хруль Денис (Київ) - Грушко Світлана (Київська), Резнік Анастасія (Київська) - Ястремський Роман (Умань).
Спостерігач арбітражу: Мазуренко Наталія (Київська).

Стаття:

7-й тур Вища ліга 19/20: «Ятрань» Берестівець - «Пантери» Умань - 2:2



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz