Яна Калініна: «Нам обов’язково потрібно перемагати Хорватію»


30.03.18  789
жіноча національна збірна України, збірна України жінки, відбір до КС-2019, Хорватія жінки, Данія збірна, футбол збірна, МиЗбірна, Яна Калініна
Нападник національної жіночої збірної України Яна Калініна перед відльотом до хорватського міста Задар розповіла про майбутні матчі відбору на ЧС-2019 проти команд Хорватії (5 квітня) та Данії (9 квітня).

— Найближчі поєдинки збірна України проведе проти Хорватії та Данії. Як почуваєш себе функціонально?

— Усе добре, почуваюся чудово. Із Хорватією ми вже грали (1:1 у Львові. — Прим. авт.), тому суперник нам знайомий. Переконана, що нам обов’язково потрібно перемагати «картатих». Щодо Данії — це сильний опонент, готуємося дати бій, налаштовані серйозно.

— У львівському матчі проти хорваток ти вийшла на заміну. Які сильні сторони можеш виділити в суперника?


— Команда добре грає, швидко та якісно виходить із оборони в атаку. Утім, думаю, що в нас є достатньо ресурсу, щоб здобути перемогу, а з нею й три очки.

— Збірна Данії брала участь у фіналі Євро-2017. Що можеш сказати про неї?

— Дуже сильний суперник, окремі виконавці грають на топ-рівні, особливо нападники. Але ми боротимемося за потрібний нам результат.

— Чемпіонат України тільки-но поновився. Чи вистачить ігрового тонусу на майбутні матчі за збірну?

— Добре, що ми вже провели хоча б один офіційний поєдинок, ігрова практика дуже важлива, тому поновлення чемпіонату — це тільки плюс. Також на початку березня ми брали участь у міжнародному турнірі в Туреччині, що допомогло нам у плані підготовки.   

— У складі збірної України на цей збір поїхала одна дебютантка — Софія Соломаха…

— Якщо її викликали до національної команди, отже, тренерський штаб побачив, що вона може нам допомогти. Своєю грою вона, мабуть, заслужила виклик до збірної. Допомагатимемо Софії адаптуватися в нашому колективі.

Нагадаємо, що поєдинок проти «картатих» пройде на стадіоні «Станові» 5 квітня. Початок — о 18.00 за київським часом.

Наступного дня українська делегація вирушить до Данії, де в містечку Віборг синьо-жовті зустрінуться з фіналістками минулого Євро — данською командою.

За матеріалами ФФУ


Стаття:

Яна Калініна: «Нам обов’язково потрібно перемагати Хорватію»



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz