Обласна федерація нагородила футболісток ВО ДЮСШ Вінниця


16.12.18  946
Перша ліга, жіночий футбол України, женский футбол, ФФУ, Колос Махнівка, футбол Вінниця, футбол жінки, ВО ДЮСШ, Вінниця футбол, Вінничина, Дуднік, ВОФФ
Фото: Михайло Шахов
(vlasno.info): На звітній конференції обласної федерації футболу, що пройшла 7 грудня, вшанували кращих гравців Вінниччини у 2018 році. Ними виявилися дівчата, повідомляє Vlasno.info. Десять найсильніших футболісток Вінниці - всі вони є членами збірних України у різних вікових категоріях.

Безумовно, жіночий футбол у нашому регіоні – на підйомі. Протягом 2018 року було започатковано регулярний чемпіонат області серед дівчат у двох вікових категоріях. Жіночі клуби «Колос» (Махнівка, Козятинський район) і ВОДЮСШ Блохіна-Бєланова (Вінниця) продовжують боротьбу за підвищення в класі, причому у представниць обласного центру є чудові шанси на вихід до вищої ліги чемпіонату України. Вінницькі футболістки протягом року вибороли бронзові і дві срібні медалі у чемпіонатах України серед дівчат різних вікових категорій та стали другими на Кубку надій ФФУ.

10-класниця школи № 27, воротар команди ВОДЮСШ Блохіна-Бєланова і збірної області, 16-річна Олександра Темник, розповіла, що її вже викликали до збірної України.

– В складі збірної області ми виграли першу лігу чемпіонату України U-15 та неодноразово посідали призові місця у вищій лізі. А в жіночій команді Вінниці я запасний воротар, – каже Олександра Темник. – Нагородження на конференції обласної федерації – для мене це цікаво і важливо. А взагалі футбол подобається емоціями.

11-класниця школи № 27, Дар'я Ціхач цього року вигравала чемпіонати обласного рівня. 17-річна дівчина регулярно виступає за жіночу команду ВОДЮСШ Блохіна-Бєланова.

– Поки ми на другому місці в групі. Сподіваємося після поновлення чемпіонату здобути путівку до вищої ліги. Вважаю, що команда цього достойна, – розповіла Дар'я Ціхач. – Я тренуюся 5-6 разів на тиждень, щоб покращити свій рівень гри. Цього вистачає. Тому, приміром, із хлопцями м'яча не ганяю. Мрію з часом виступати за національну збірну України, як наша землячка Ірина Кочнєва.

Юліанна Філатова є одним із лідерок жіночої ВОДЮСШ Блохіна-Бєланова. 

– Ми плануємо за підсумками сезону стати чемпіонками країни. Поки нас випереджають футболістки Івано-Франківську. Для підвищення у класі необхідно посісти місце не нижче другого, – нагадує Юліанна Філатова.
– Я граю у футбол чотири роки, виступаю на позиції центрального півзахисника. З 15 років виступаю за різні збірні України. Коли виходжу на поле, забуваю про всі свої проблеми, – розповіла Юліанна Філатова.

А тренерам Юрію Наровицькому і Олександру Дудніку, а також лікарю збірної Марії Суворовій вручили грошові премії. Голова обласної федерації футболу Ігор Гатауллін назвав досягнення вінницьких футболісток головним досягненням у 2018 році.

– У якості передноворічних подарунків всім членам наших команд, а це близько 60 спортсменок, вручимо квитки у театр і запросимо до кафе. Вони заслужили таку увагу своїми результатами, – сказав Ігор Гатауллін.
Перша ліга, жіночий футбол України, женский футбол, ФФУ, Колос Махнівка, футбол Вінниця, футбол жінки, ВО ДЮСШ, Вінниця футбол, Вінничина, Дуднік, ВОФФ

Стаття:

Обласна федерація нагородила футболісток ВО ДЮСШ Вінниця



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz