Прикарпатський футбол. Жінки. Підсумки півріччя: Перша ліга


18.12.18  945
Чемпіонат України, футбол, жінки, ФФУ, женский футбол, жіночий футбол, ЖФК, Івано-Франківськ, Прикарпаття, профі, підсумки 2018, Марія Сас
Фото: ФК "Станіславчанка-ДЮСШ-3"
SPORT.IF.UA розпочинає серію підсумкових матеріалів про виступи прикарпатських професіоналів закордоном та на різних рівнях українського футболу.

Історично склалось, що жіночий футбол незаслужено знаходиться в тіні чоловічого. Хоча наразі світ (і в тому числі й Україна) переживає бум саме жіночого футболу. Тож підбиття підсумків літньо-осінньої частини сезону 2018/2019 років ми розпочинаємо саме з виступів прикарпатських футболісток-професіоналок, яким, повірте, є чим похвалитись. І перший матеріал серії розповість про досягнення наших футбольних дівчат у Першій лізі чемпіонату України.

Минулоріч одразу п'ятеро наших краянок стали срібними призерками Першої ліги у складі новояворівської "Янтарочки". Та з нового сезону "Янтарочка" увійшла у клубну структуру ФК "Львів" і під назвою "Львів-Янтарочка" стартувала у Вищій лізі, тоді як у Першій було створено дублюючий склад. Відзначимо, що одразу четверо (Тріщук, Лайщук, Шовгенюк та Дем'янець) з п'яти наших дівчат потрапили саме до "дублю".

Яна Тріщук ("Янтарочка-2" Новояворівськ)
5 матчів в лізі (1 попередження)
Основним голкіпером першолігової "Янтарочки-2" в новому сезоні стала вихованка ЖФК "Надвірняночка" Яна Тріщук. У першій частині сезону Яна відіграла всі п'ять поєдинків своєї команди в Першій лізі та одного разу залишила свої ворота "сухими".

Тетяна Лайщук ("Янтарочка-2" Новояворівськ)
4 матчі в лізі (1 гол)
В основній обоймі "Янтарочки-2" прописалась ще одна наша футболістка "срібного" складу - Тетяна Лайщук. Восени Тетяна провела чотири повні поєдинки і відзначилась одним забитим м'ячем.

Мирослава Шовгенюк ("Янтарочка-2" Новояворівськ)
4 матчі в лізі
Також чотири матчі в осінній частині записала до свого активу Мирослава Шовгенюк, яка в усіх матчах виходила на поле з перших хвилин.

Анна Дем'янець ("Янтарочка-2" Новояворівськ)
3 матчі в лізі (1 гол)
Цьогоріч футболістки "Янтарочки-2" провели лише два голи у п'яти зіграних матчах. І два на рахунку прикарпатських футболісток - вже згаданої Тетяни Лайщук та Анни Дем'янець. У поточному сезоні Анна відіграла три матчі у Першій лізі.

Анна Печенюк ("Янтарочка-2" Новояворівськ)
4 матчі в лізі (1 попередження)
Дебютанткою "Янтарочки-2" у новому сезоні стала 16-річна Анна Печенюк. Попри статус новачка, Анна провела чотири матчі в лізі, з яких у трьох зіграла від свистка до свистка.

Яна Русінова ("Янтарочка-2" Новояворівськ)
3 матчі в лізі (1 попередження)
Ще однією дебютанткою команди стала 17-річна Яна Русінова. У сезоні Яна зіграла всього три поєдинки, у яких двічі з'являлась на полі зі стартових хвилин.

Марина Погрибняк (СК "Вишневе")
4 матчі в лізі (2 голи, 1 попередження), 1 матч в кубку (1 попередження)
Вихованка франківської ДЮСШ-3 Марина Погрибняк у новому сезоні підсилала склад першолігового СК "Вишневе". 17-річна футболістка взяла участь у п'яти матчах своєї команди і відзначилась двома голами. На зимову перерву клуб з Київщини пішов на другому рядку групи Б Першої ліги.

Ангеліна Осадчук ("Буковинська Надія" Чернівці)
1 матч в лізі
Не обійшлось без прикарпатських футболісток і в складі дебютанта жіночого футболу України чернівецькій "Буковинській Надії". У стартовому поєдинку "Надії" проти "Колоса-Мрії" (0:2) всі 90 хвилин відіграла голкіперка Ангеліна Осадчук.

Андрій МОКЛЯК


Стаття:

Прикарпатський футбол. Жінки. Підсумки півріччя: Перша ліга



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz