У Києві відбувся II чемпіонат з футболу серед дворових команд


23.05.19  818
Футбол у кожен двір, футбол серед дівчат, жіночий футбол, Федерації дворового футболу України, ФФУ, женский футбол, дворовой футбол, девочки спорт, Київ, Оболонь, ЖФК
(Інформаційне агентство «Журналіст»): 19 травня на столичній Оболоні пройшов вже другий всеукраїнський чемпіонат з футболу серед дворових команд під егідою Молодіжної федерації дворового футболу за місцем проживання «Футбол у кожен двір» за сприяння Міністерства молоді та спорту України, Оболонської районної державної в м. Києві адміністрації, Федерації футболу України та Федерації дворового футболу України.

У 2019 році участь у змаганнях приймали команди з 16 регіонів України таких як: Рівненська, Волинська, Луганська, Донецька, Полтавська, Харківська, Запорізька, Київська, Чернігівська, Житомирська, Херсонська, Львівська, Сумська, Дніпропетровська та м. Київ, з яких 10 – це команди юнаків і 6 команд дівчат віком 14-15 років з Полтавської, Луганської, Донецької, Київської, Житомирської областей та м.Київ.

Протягом трьох днів у групах точилася гостра та безкомпромісна гра, яка подарувала безліч позитивних емоцій. Також учасники відвідали НСК "Олімпійського” на якому проходив матч української Прем’єр-ліги «Динамо» Київ – «Маріуполь».
Футбол у кожен двір, футбол серед дівчат, жіночий футбол, Федерації дворового футболу України, ФФУ, женский футбол, дворовой футбол, девочки спорт, Київ, Оболонь, ЖФКУ підсумку переможцями та призерами Чемпіонату України стали:
Юнаки
1 місце – м.Рівне
2 місце - м.Василівка, Запорізька область
3  місце - смт.Великий Бурлук, Харківська область

Дівчата
1 місце - м.Кобеляки, Полтавська область
2 місце - м.Білокуракіно, Луганська область
3 місце - м.Лиман, Донецька область

Результати матчів дівочих команд:
Луганська - Житомирська - 2:0,
Харківська - Полтавська - 0:1
Житомирська - Київська - 0:2
Полтавська - Луганська - 1:1
Житомирська - Донецька - 0:4
Харківська - Луганська - 0:0
Харківська - Київська - 1:1
Луганська - Донецька - 2:1
Київ - Полтавська - 0:5
Полтавська - Донецька - 4:1
Донецька - Київ - 5:1
Харківська - Житомирська - 3:0
Луганська - Київ - 3:0
Полтавська - Житомирська - 6:0
Донецька - Харківська - 2:1


Більш детально про те, як пройшов другий всеукраїнський чемпіонат із футболу серед дворових команд, дивіться у сюжеті «Журналіста».

Федерація дворового футболу розпочала свою діяльність ще в 2011 році в Києві, коли організувала змагання під назвою «Футбол у кожен двір». Метою проекту було відволікти від комп’ютерів на спортивні майданчики дітей і молодь віком 13-18 років, а також пропагувати здоровий спосіб життя.

У 2013 році проект «Футбол в кожен двір» переріс у громадське об’єднання «Федерація дворового футболу України». Футбольні колективи, які займаються цим видом спорту, самі вибирають капітанів і лідерів, самі проводять збори, вибирають суддів, організовують ігровий день тощо.


Стаття:

У Києві відбувся II чемпіонат з футболу серед дворових команд



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz