Учіть кричалки і гайда на «Арену Львів»!


30.08.19  866
Чемпіонат Європи 2021, національна жіноча збірна, женский футбол, женская сборная, МиЗбірна, ЄВРО-2021, збірна України, Зінченко Наталія, Арена Львів, Анна Петрик, Ольга Овдійчук
(Інформаційний центр ФФЛО): У процесі підготовки до стартового поєдинку кваліфікації Євро-2021 із Німеччиною, що відбудеться у вівторок, 3-го вересня, о 17:00 на «Арені Львів», національна жіноча збірна України проходить навчально-тренувальний збір на стадіоні «СКІФ» у місті Лева.
Інформаційний центр Федерації футболу Львівської області завітав на тренування красунь і поспілкувався з гравчинями «жовто-синьої» команди Ольгою Овдійчук та Анною Петрик.

– Дівчата, як почуваєтеся у Львові? Чим особливе для вас це місто насамперед у футбольному плані?
Оля: – Нам надзвичайно приємно сюди приїжджати. Вже декілька років поспіль у складі збірної готуємося тут. Львівські вболівальники завжди тепло приймають нас і палко підтримують. Тож «Арена Львів» є для нас рідним домом. На цьому стадіоні ми здобували важливі перемоги. Сподіваємося, він, як і для національної чоловічої збірної України з футболу, стане для нас фартовим.

Аня: – Львів – це мій другий дім. Із задоволенням приїжджаю в це красиве і затишне місто. Ми вже маємо у Львові свою глядацьку аудиторію, яка підбадьорює нас у відповідальні миті. Хочеться, щоби ця підтримка щоразу лише зростала.

– Олю, нещодавно Ти змінила командну прописку, перебравшись із харківського «Житлобуда-1» у мадридський «Атлетіко». Як тобі в новій країні, в новому колективі, в новому чемпіонаті?
Оля: – Мене тепло прийняли, всі привітні, готові допомогти будь-якої миті. В нас іще не було офіційних ігор, ми провели декілька товариських матчів. Тренер спостерігає за нами, а ми над собою наполегливо працюємо.

Мені до вподоби стиль гри футболісток з Іспанії і професіональний підхід тренерів до роботи. В іспанському жіночому футболі помітно вищі швидкості. Тут потужніша спортивна інфраструктура, є все для комфортних занять футболом. В Україні цим може похвалитися лише трійка топ-команд. Через інтенсивність тренувального процесу не вистачає часу, аби сповна пізнати Мадрид.

– Із тобою до «Атлетіко» перейшла твоя найкраща подруга, футболістка національної жіночої збірної України Натія Панцулая.
Оля: – З Натією ми розпочинали займатися футболом у Костополі, згодом разом грали у «Житлобуді-1». Звісно, своя людина поряд значно полегшує адаптацію до життя за кордоном.

– Аню, друге коло чемпіонату Вищої ліги України минулого сезону Ти провела у складі жіночої команди ПФК «Львів», яку після завершення змагань розформували. Чи сумуєш за Львовом, за партнерами по команді?
Аня: – Дуже шкода, що молода, перспективна жіноча команда, яка мала підтримку вболівальників, припинила своє існування. Дівчата бачили себе у футболі. Але іноді не все залежить від футболісток… На жаль, керівництво ПФК «Львів» вирішило, що власна жіноча команда – марна справа... Хочеться, щоби не лише у Львові, а й в інших українських містах жіночий футбол розвивався на високому рівні.

Хоч я пограла за «синьо-золотих левиць» лише півроку, проте наш колектив – це була маленька, але міцна родина, де одна за всіх і всі за одну. Тож, звісно, є нотки суму. Але ми можемо будь-якої миті зустрітися на стадіонах. Зокрема, в найближчому протистоянні українок із Німеччиною на «Арені Львів».

– До речі, про збірну Німеччини. Це доволі грізний суперник – чинний олімпійський чемпіон, 2-разовий чемпіон світу та 8-разовий чемпіон Європи. Як, на вашу думку, дати йому гідний бій?
Оля: – Національна збірна України показала у Львові, що може боротися з топовими командами. Підтримка вболівальників на трибунах для нас надзвичайно важлива, це як дванадцятий гравець у команді на футбольному полі.

Коли біжиш із м’ячем і чуєш, як тебе гучно підбадьорюють уболівальники, то це додає сил, наснаги, відповідно відкривається друге дихання. Закликаю львів’ян, усіх шанувальникыв футболом прийти 3-го вересня на «Арену Львів» підтримати нас!

Аня: – Звісно, ми запрошуємо кожного українця до Львова, аби насолодитися неповторною красою цього величного міста і жіночим футболом. Ті, хто скептично до цього ставляться, можуть прийти на стадіон і переконатися, що жіночий футбол – це гра, якою справді можна любуватися. Вчіть кричалки, ми з приємністю слухатимемо вас на футбольному полі (посміхається – ред.)!


Стаття:

Учіть кричалки і гайда на «Арену Львів»!



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz