ТМ. Україна - Білорусь - 1:1: мирова на «Оболонь-Арені»


12.06.19  863
Асоціація футболу, УАФ, національна жіноча збірна, женский футбол, женская сборная, МиЗбірна, ЄВРО-2021, збірна України, вірні збірній, Зінченко Наталія, жіночий футбол, Білорусьфото Павла Кубанова
12 червня на столичній «Оболонь-Арені» національна жіноча збірна України в рамках підготовки до кваліфікації Євро-2021 провела товариський поєдинок проти команди Білорусі.

Для участі у зборі головний тренер синьо-жовтих Наталія Зінченко запросила 13-х гравців із національного чемпіонату, а також вісім легіонерів, які виступають у чемпіонатах Туреччини, Білорусі, Литви, Польщі, США, Ізраїлю та Франції. У список також потрапила дебютантка — Ніколь Козлова з американського клубу «Вірджінія Тех».

До речі, свій останній матч у столиці України жіноча національна команда проводила ще у 2014 році, і саме зі збірною Білорусі. У відборі до ЧС-2015 українки перемогли — 8:0. Загалом за історію синьо-жовті провели з білоруською командою 23 поєдинки, в яких здобули 18 перемог, чотири рази зіграли внічию й зазнали однієї поразки.

Цього разу білоруські футболістки зіграли на українській землі набагато краще, уникнувши поразки та пропустивши в Києві лише один м’яч. А перед самим матчем відбулася приємна та емоційна подія. Начальник відділу жіночого футболу Української асоціації футболу Іван Шепеленко та державний тренер Мiнiстерство молоді та спорту України Анатолій Савін під оплески вболівальників привітали
капітана команди, півзахисника клубу «Житлобуд-1» Дар’ю Апанащенко за 100 зіграних матчів у футболці національної збірної та 50 забитих м'ячів за збірну.

Стартові хвилини поєдинку на «Оболонь-Арені» пройшли за переваги українок, і вже на 4-й хвилині мала можливість відкрити рахунок Вероніка Андрухів. Гості вперше небезпечно потурбували український захист на 12-й хвилині, але Анастасія Ліннік з вигідної позиції не влучила в рамку.

Рахунок у грі було відкрито в середині першого тайму, після того, як Ольга Овдійчук використала помилки білорусок у захисті. Наприкінці тайму Ольга мала змогу оформити дубль, але, обігравши двох суперниць, із воротарем впоратися українка не змогла.

Асоціація футболу, УАФ, національна жіноча збірна, женский футбол, женская сборная, МиЗбірна, ЄВРО-2021, збірна України, вірні збірній, Зінченко Наталія, жіночий футбол, БілорусьУ перерві головний тренер збірної України Наталія Зінченко зробила кілька замін, і ротація складу призвела до втрати пильності господарів біля своїх воріт. У підсумку після кутового Ксенія Кубічная рахунок зрівняла. Українки прагнули вирвати перемогу, створили кілька гарних нагод, але в підсумку все ж таки нічия — 1:1.

Нагадаємо, що відбірний турнір до Євро-2021 українки розпочнуть 3 вересня домашнім матчем із чинним олімпійським чемпіоном, дворазовим чемпіоном світу та восьмиразовим чемпіоном Європи — збірною Німеччини. Гра відбудеться у Львові на «Арені Львів». У 2019 році підопічні Наталії Зінченко проведуть ще два виїзні поєдинки — 5 жовтня з тією ж Німеччиною й 8 жовтня з Ірландією. Решту матчів кваліфікаційного турніру європейської першості, у тому числі проти збірних Греції та Чорногорії, українки зіграють у 2020 році.

Повний матч

Товариський матч національних жіночих збірних
12 червня. Київ. «Оболонь-Арена».
Україна — Білорусь — 1:1 (1:0)
Голи: Овдійчук (35) — Кубічная (48).

Україна: Самсон, Подольська (Філенко, 46), Андрухів, Басанська, Калініна (Тараканова, 46, Куніна, 72), Панцулая, Андрущак (Кітаєва, 46), Овдійчук, Апанащенко (Козлова, 90), Хіміч (Романенко, 46), Кравець.

Білорусь: Воскобовіч, Казакевіч, Ліннік (Ніколаєнко, 71), Шлапакова (Краснова, 29, Дубень, 71), Гражіна-Щербаченя, Козюпа, Слесарчік, Харламова, Пилипенко, Шуппо (Стежко, 79), Кубічная.

Арбітр: Моніка Муларчук (Польща).


Стаття:

ТМ. Україна - Білорусь - 1:1: мирова на «Оболонь-Арені»



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz