В Чернігові пройшов Чемпіонат області з футболу серед дівчат


04.06.19  796
UA:Чернігів, дівочий футбол, женский футбол, Чернігів, Обласна федерація футболу, УАФ, ЖФК, Юність Чернігів, Людмила Лемешко, жінки футбол, спорт для дівчат
Наприкінці травня в Чернігові пройшов Чемпіонат області з футболу серед дівчат. Змагались одинадцять команд із Прилуцького, Коропського, Бахмацького районів, Городні та Чернігова. Гравчинь поділили на дві групи: дев’ять-десять років та одинадцять-дванадцять.

Олена Бібік, інспекторка-методистка СДЮШОР з футболу «Юність»: «До нас приїхали команди із Городні, Коропського району, Прилуцького району, не одна команда із Чернігова, Бахмацький район у нас є. Вони грають два тайми по 15, з перервою 5 хвилин. Старші дівчата – у них більше поле, гравців більше 8+1, у молодших – чверть поля і склад команд 5 +1.»

Це гра молодшої вікової групи. У синьому – спортсменки із Чернігова. У смугастих формах – гравчині з Прилуцького району. Поки дівчата у грі, за них уболівають  мами.

Анна Печевська, мама футболістки: «Почалось із того, що коли вона йшла із садочка, завжди стояла, дивилася, як хлопці грають у футбол. Я їй кажу: «Доць, ходімо». – «Мам, ну я хоча б подивлюсь, ну мені так подобається, мені так цікаво. Я і м’ячі подаватиму.».  Я хотіла, щоб вона ходила на танці, як чемна дівчинка, як мамина доця. Але якщо у дитини є бажання займатися футболом – то бажання дитини сильніше, ніж бажання мами.»

Юлія Кротенко, мама футболістки: «Вона більше татові говорила. У нас тато – футболіст. Вона уболівала, уболівала, потім каже: «Хочу займатися». І три місяці тому ми пішли на заняття.»
За грою спостерігають тренери і коментують перебіг матчу.

Валентин Волков, тренер ДЮСШ Прилуцького району: «Під час гри суворий, після гри – кращий друг. У мене складнощів нема ніяких у мене дві доньки, одна із них також футболістка, так що мені легко з ними працювати, я знаю усі їх вікові особливості.»

Людмила Лемешко, тренерка СДЮШОР з футболу «Юність»: «Дівчинка – як принцеса. Їй треба повірити у власні сили. Що вона найкраща, найсильніша. І тоді вони будуть прагнути до перемоги. Вони всі милі, всі хороші. Але дівчата трошки відрізняються від хлопчиків. Чим відрізняються? Десь ми себе трошки жаліємо, десь батьки не пускають, бо для батьків дівчинки краще танці, ніж футбол.»

Такий стереотип поширений, каже Олена Бібік, через це організовувати подібні змагання буває складно.
Олена Бібік, інспекторка-методистка СДЮШОР з футболу «Юність»: «Дівчат  наче й багато, але важко підібрати одну вікову категорію і вести таку нашим тренерам.»

Матч завершено, перемога – за синіми з рахунком 4:1. У цій віковій групі шість команд, грають за круговою системою - усі команди  мають зіграти з усіма суперницями у своїй групі. Після гри  дівчата діляться враженнями від першого матчу та розповідають, чому вирішили грати у футбол.

Варвара Гаспарян, футболістка футболістка команди Прилуцького району: «Та команда у нас виграла, але я сподіваюсь, що у цьому таймі ми переможемо. Я люблю м’ячі, і їх треба бити з усієї сили.»

Олександра Печевська, капітанка команди «Юність»: «У мене немає секретів, просто у мене дуже добрі тренери, і я їх дуже люблю.»

Катерина Галушка, футболістка команди Прилуцького району: «Там можна грати забивати голи, отримувати грамоти, медалі і все інше.»

Діна Вонг, журналіст: «Із найкращих гравців-дівчат 9-10 років сформують збірну команду, яка поїде на Чемпіонат України до Тернополя.»


Стаття:

В Чернігові пройшов Чемпіонат області з футболу серед дівчат



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz