Вінницькі дівчата-футболістки «затьмарили» юнаків


14.05.19  711
Вінниця, турнір, дівчата футбол, футболістки, ВОФФ, жіночий футбол, змагання з футболу, ФФУ, Шкіряний м'яч
9 травня у Вінниці провели фінальний обласний турнір з футболу серед юнаків 2008 р.н. на призи клубу «Шкіряний м'яч». У цих змаганнях беруть участь збірні загальноосвітніх шкіл, повідомляє Vlasno.info.

На поле школи № 35 вийшли сім колективів, відібраних за підсумками попередніх етапів. В фіналі зустрілися команди вінницької школи №15 і смт. Стрижавки (Вінницький район). Цей матч був приблизно рівним і дуже напруженим. Перемогу із рахунком 1:0 вдалося вирвати колективу обласного центру. Таким чином, команда школи № 15 здобула єдину перепустку на всеукраїнські зональні змагання на призи клубу «Шкіряний м'яч».

В турнірі також взяли участь і дві дівчинки, які успішно боролися проти юнаків, виходили на поле в основному складі. І обидві отримали головні нагороди.

Маргарита Шпак стала чемпіонкою в команді школи № 15. Очікувала, що переможе в турнірі. А найскладнішим поєдинком називає фінальний. П'ятикласниця має амплуа лівого півзахисника. Футболом серйозно займається лише рік.
– Цій грі мені навчив батько, колишній футболіст, ще в 3-4 роки. З того часу я полюбила футбол. Зараз на наших тренуваннях я єдина дівчина. З хлопцями грати цікаво, бо від них можна багато чому навчитися. Але все ж згодом я хотіла б перейти до дівчачої команди, – каже Маргарита Шпак.
Чемпіонка турніру на призи клубу «Шкіряний м'яч» мріє стати знаменитою спортсменкою. Вона вчиться у відомих майстрів, спостерігаючи за матчами зірок по ТБ. Маргарита Шпак вболіває за славетну каталонську «Барселону».
Вінниця, турнір, дівчата футбол, футболістки, ВОФФ, жіночий футбол, змагання з футболу, ФФУ, Шкіряний м'яч
А Дар'я Кланцата отримала приз від організаторів, як кращий гравець команди школи № 1 Крижополя. Вона чудово діяла в атаці, постійно отримуючи заслужені компліменти від глядачів (навіть від групи підтримки суперників). Дівчину також заохотив до гри № 1 тато. Тепер Дар'я Кланцата може навіть обіграти його віч-на-віч. – Ми разом із батьком дивимося по ТВ виступи збірної України та вболіваємо за Ліонеля Мессі. Дуже засмутилися, коли його «Барселона» днями програла із розгромним рахунком 0:4 «Ліверпулю» (в півфіналі Ліги чемпіонів). Тато радіє моїм успіхам у футболі. Маю два Кубки і медалі. 65 разів можу набити м'яча, – розповідає Дар'я Кланцата.
Даша каже, що з юнаками грати непросто, тому що вони є фізично сильнішими.
– Але я це витримую. Забиваю майже в кожній грі. Обігрую хлопців за рахунок своєї техніки, володію дриблінгом. Раніше займалася волейболом і баскетболом. Але я обрала футбол, це моє головне захоплення, – додає Дар'я Кланцата.

Тренер команди «Олімп» (Крижопіль) Іван Мазур пояснив, чому залучив дівчинку до колективу. – В першу чергу, це було бажання самої Даші. Вона тренується у нас два роки. Наша команда регулярно займає призові місця на обласних турнірах з футболу і футзалу. А Дар'я Кланцата – безумовно, один із її лідерів, – зауважив Іван Мазур.


Стаття:

Вінницькі дівчата-футболістки «затьмарили» юнаків


Теги:регіони

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz