Юлія Христюк підписала угоду з клубом «Old Dominion University»


04.03.20  910
Юлія Христюк, ВО ДЮСШ Вінниця, Кращий молодий гравець 2019, жіночий футбол, женский футбол, Old Dominion University, ЖФК, Винница футбол, ЕМС-Поділля
("iVin" - інформаційна Вінничина): Дівчина вдосконалює англійську та готується до тестування.

У Вінниці 2 березня на базі спортивного товариства «Колос» підписали угоду щодо навчання вінницької футболістки Юлії Христюк в університеті штату Вірджинія. Торік Юлію визнали найкращою молодою футболісткою України.

– Зацікавилась футболом я ще дитиною. З семи років грала з хлопцями, адже саме з ними дружила, - розповідає 16-річна Юлія Христюк. – У десять років вже зайнялась жіночим футболом, у 12 – увійшла до національної збірної України. Завдяки наполегливій роботі нашого тренера, з яким почали ще з дитячого футболу та футзалу, ми вийшли до вищої ліги.

Вінницька команда «ЕМС-Поділля» пів року грає за вищу лігу, і є наймолодшою командою України.


– Жіночий футбол набагато видовищніший за чоловічий. Адже жінки надто емоційно реагують і на поразки, і на перемоги, - зізнається юна спортсменка. – І вони можуть не зважати на власні травми. Чоловіки іноді навіть симулюють: щойно якесь маленьке пошкодження – одразу заміна.

Про програму навчання за кордоном Юлія дізналась завдяки футболістці, яка грає в національній збірній.

– Ніколь зараз мешкає у США, а її батьки з України переїхали до Канади. Ніколь з батьком та спільно зі студентською асоціацією футболу США започаткували фонд, який допомагає футболістам з України навчатися в університетах США. Це дуже великий дивізіон, - зазначає спортсменка. - З України я одна цього року підписую угоду з цим університетом. Будуть також дівчата з Туреччини, Шотландії тощо... Більше 200 команд. Мене обирали ті тренери, які бачили відеозапис гри зі мною. Я обрала Вірджинію. Мені дуже сподобалась тренерка, вона колись грала за національну збірну Штатів. У неї класний підхід до гри. Тому завдяки тренерці обрала саме цей університет.

Угоду Юлія підписала на один рік. Однак, загалом програма розрахована на чотири роки. Щороку контракт будуть продовжувати.

– Думаю, я навчатимуся усі чотири роки. Хоча, якщо чесно, поєднувати навчання та спорт надзвичайно непросто. Вчителі у моїй школі ставились з розумінням до мого шаленого графіку тренувань та змагань. В університеті, мені сказали, до навчання ставляться дуже строго. Сподіваюсь, все буде гаразд, і я все встигатиму. Цей рік обіцяє стати дуже цікавим, - каже Юлія.

Попереду у дівчини багато змагань, складання ЗНО, тести з англійської для навчання у США. Якщо вона одразу впорається зі складними тестами, поїде у Вірджинію вже у червні. Інакше – поїздка відкладеться до серпня.

– Тобто, я точно їду. Але вже коли – вирішать тести: щоб рівень англійської у мене був відповідний. Думаю, все мені вдасться. І я вперше так надовго залишу рідний дім. Трохи лячно перебувати так далеко від мами і батька. Лечу в Штати сама, мені згідно із програмою оплачують переліт, навчання, харчування та проживання. Крім того, у мене буде залишатись невелика сума на кишенькові витрати, - переповідає вінничанка. – Батьки звідси мене проведуть, а там мене зустрінуть.    

Угоду з американською стороною підписував також батько Юлії Христюк, адже юна футболістка є неповнолітньою. Бажаємо успіху лідерці вінницького футболу!


Стаття:

Юлія Христюк підписала угоду з клубом «Old Dominion University»



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz