Юлія Христюк: «З дитинства мій улюблений футбольний клуб - «Ліверпуль»»


16.01.20  1508
Юлія Христюк, ВО ДЮСШ Вінниця, Кращий молодий гравець 2019, жіночий футбол, женский футбол, Підсумки року, ЖФК, Винница футбол, ЕМС-Поділля
(Вінницький бізнес портал, Vinbazar.com): 16-річну вінничанку Юлію Христюк двічі поспіль визнали кращою молодою футболісткою України. Дівчина очолює місцеву команду та є капітаном збірної України з жіночого футболу серед гравців до 17 років. 5 університетів США змагаються за право називати її своєю студенткою. Натомість сама "зірка футболу” вважає себе звичайною школяркою.

Юлія Христюк 6 років займається професійним футболом. Дівчина є вихованкою школи Блохіна-Бєланова та грає за вінницьку команду "ЕМС-Поділля” у Вищій лізі. Крім того, спортсменка очолює збірну України з жіночого футболу WU-17. Юля грає на позиції центрального півзахисника. Якщо потрібно - підміняє форварда.

Двічі краща молода футболістка України
Конкурс "Футбольні зірки України” проходить щороку. Голосування проводить Асоціація футболу України, переможця визначають професійні тренери. Юля тричі була номінована на звання кращої молодої футболістки України до 17 років.

У 2017 році дівчина посіла третє місце. Наступного року стала переможницею. У 2019 році Юля здобула подвійну нагороду: стала кращою футболісткою до 17 років та до 19 років. Вінничанка зізнається, що на перемогу в першій номінації очікувала. А друга стала несподіваною. Крім того, що дівчата-конкурентки були старші та досвідченіші, переможницю обирали самі спортсменки.

"Перемога у конкурсі - це не особисто моя заслуга. Наша команда показала великий прогрес у 2019 році. Дівчатам по 16-17 років, а ми нарівні граємо в чемпіонатах, де беруть участь дорослі жінки”, - зазначає Юля.

Від дворового футболу до капітана збірної
Як і в більшості зірок світового футболу, захоплення Юлі розпочалося з ігор у дворі. В дитинстві вона дружила переважно з хлопцями. Разом грали в футбол біля будинку. Коли дівчині виповнилося 10 років, у школі зробили оголошення про набір жіночої команди. Так, Юля потрапила на своє перше тренування з футболу. Через пів року занять, молода спортсменка зрозуміла, що футбол - це те, чим вона дійсно хоче займатися.

"Спочатку батьки несерйозно ставилися до футболу. До цього я професійно займалася настільним тенісом. Мама і тато хотіли, щоб я продовжувала. Але згодом вони схвалили моє захоплення”, - згадує Юлія Христюк.
Зараз спортсменка тренується 5 разів на тиждень. Матчі часто призначають на неділю, тоді дівчата готуються до гри майже щодня. Тренування проходять на стадіоні біля школи №35 або на полі Палацу дітей та юнацтва. Для комплексної підготовки молоді футболістки відвідують тренажерний зал і басейн, займаються аеробікою та легкою атлетикою.

Кумири спортсменки
Незважаючи на те, що Юля - лідер жіночої команди, полюбляє дивитися матчі чоловічого футболу. З дитинства її улюблений футбольний клуб - "Ліверпуль”. Його капітаном довгий час був Стівен Джеррард. Він, як і Юля, грав центральним півзахисником. Англієць на полі виступав під номером "8”. Під цим числом зараз грає вінничанка.
Юлія Христюк, ВО ДЮСШ Вінниця, Кращий молодий гравець 2019, жіночий футбол, женский футбол, Підсумки року, ЖФК, Винница футбол, ЕМС-Поділля
Жіночий футбол - жорсткіший
Як зазначила Юля, жіночий футбол більш непередбачуваний, ніж чоловічий. Тому її тренерам набагато важче. У кожної дівчини свій характер та свої принципи. Потрібно бути готовим до того, щоб піти на поступки.

"Багато хто вважає, що жіночий футбол менш жорстокий, ніж чоловічий. Але я б так не сказала. У жіночому футболі менше симуляцій. Дівчата витриваліші: навіть з травмами продовжують грати. А у футболістів-чоловіків постійні заміни”, - зауважує Юля.
Заокеанські цілі юної спортсменки
У березні збірна України з жіночого футболу братиме участь у фіналі відбору на Євро-2020, що пройде в Норвегії. Також спортсменка готується до вступу у вищий навчальний заклад (сьогодні Юлія навчається у 11 класі - ред.). Для продовження кар’єри обрала США. Тренери з американських університетів проглянули відео матчів та тренувань Юлі. 5 закладів пропонують дівчині спортивну стипендію на навчання. Завдання школярки - покращити оцінки в атестаті та обрати один з університетів.

"Це мрія, яка досить близько і вже немає куди відступати. Сподіваюсь, що гратиму в американському чемпіонаті. Але якщо буде виклик з української збірної, то я, звісно, приїжджатиму на збори і представлятиму свою країну”, - зауважує Юля.
Дівчина переконана, що людина повинна розвиватися не лише в одній сфері. Вона вчить історію та англійську мову. У вільний час полюбляє читати. Спортсменка розповіла, що однокласники лише цьогоріч дізналися, що з ними вчиться молода чемпіонка.

"Я звичайна і поки що нічого такого не досягла. Не люблю хвалитися та намагаюся не розповідати про свої нагороди”, - зізнається дівчина.
Юлія Христюк, ВО ДЮСШ Вінниця, Кращий молодий гравець 2019, жіночий футбол, женский футбол, Підсумки року, ЖФК, Винница футбол, ЕМС-Поділля



Стаття:

Юлія Христюк: «З дитинства мій улюблений футбольний клуб - «Ліверпуль»»



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz