Віталій Кличко: «Київ - європейська футбольна столиця 2018 року»


13.04.18  710
кубки ліги чемпіонів, матч легенд, жіноча збірна, футбол женский, ФФУ, UEFA Women's CL, УЄФА, Ліга Чемпіонів жіноча, UWCL, Віталій Кличко
Мер Києва Віталій Кличко презентував українську столицю як місто проведення фіналів Ліги Чемпіонів – 2018 на церемонії жеребкування 1/2 футбольного турніру. Церемонія відбулася у швейцарському Ньоні.

«Скажу чесно: як мер Києва, я щасливий, що моє місто у 2018 році стало європейською футбольною столицею. Київ вперше прийматиме таку велику подію в світі спорту, як фінали Ліги чемпіонів УЄФА, - заявив під час виступу на церемонії Кличко. - І для нас це дуже важливо. Адже спорт не має кордонів і, справді, здатен змінювати світ. Я переконаний в цьому, як професійний спортсмен і як мер української столиці, який робить її спортивним містом», - відзначив Віталій Кличко.

Участь у процедурі жеребкування взяв посол фіналу Ліги чемпіонів у Києві, легендарний український футболіст, нині головний тренер збірної України Андрій Шевченко. Він допомагав керівникам УЄФА визначати пари команд, які змагатимуться за престижний трофей. Церемонію дивилися мільйони телеглядачів у всьому світі, в тому числі і в Україні.

кубки ліги чемпіонів, матч легенд, жіноча збірна, футбол женский, ФФУ, UEFA Women's CL, УЄФА, Ліга Чемпіонів жіноча, UWCL, Віталій КличкоАндрій Шевченко після церемонії відзначив, що для України і для Києва фінал Ліги чемпіонів - дуже важлива подія. «І це - велика відповідальність проводити заходи такого рівня. Ми будемо презентувати нашу країну, нашу столицю. Я сподіваюся, що така подія світового футболу, яка в Києві відбудеться вперше, стане стимулом і для розвитку українського футболу, спорту загалом», - сказав посол фіналу Ліги чемпіонів у Києві, головний тренер збірної України Андрій Шевченко.

Також в Ньоні відбулася зустріч Кличка з керівництвом УЄФА, зокрема з Мартіном Калленом - виконавчим директором Ліги чемпіонів УЄФА, де обговорили організаційні та логістичні моменти проведення заходів фіналу Ліги чемпіонів у Києві.

кубки ліги чемпіонів, матч легенд, жіноча збірна, футбол женский, ФФУ, UEFA Women's CL, УЄФА, Ліга Чемпіонів жіноча, UWCL, Віталій КличкоНагадаємо, що першими футбольне свято розпочнуть жінки. Фінальний поєдинок за визначення найкращого жіночого футбольного клубу Європи буде зіграний 24 травня на стадіоні "Динамо" імені В.Лобановського. Початок о 19:00.
А фінал головного європейського клубного футбольного турніру серед чоловічих команд відбудеться 26 травня на НСК «Олімпійський» у Києві. Очікується, що столицю України відвідають понад 100 тисяч туристів, які приїдуть саме на фінал Ліги чемпіонів. До цієї події в місті для вболівальників буде відкрито кілька фан-зон.

Під час виступу на церемонії Віталій Кличко зазначив, що Київ - це сучасне європейське місто, яке динамічно розвивається. Місто талановитих людей, спорту і активного відпочинку, яке з радістю чекає на кожного учасника та гостя на великому святі футболу.

«Наше місто з багатовіковою історією, своєю особливою атмосферою. І, сподіваюсь, всі гості оцінять гостинність, відкритість та гумор українців, познайомляться з нашими традиціями, - зазначив мер столиці. - І особливо красивий Київ навесні, у травні! Тому ті, хто приїде в наше місто, отримають незабутні враження та емоції і від фінальних матчів Ліги чемпіонів, і від перебування в столиці України! Чекаємо вас у Києві! Чекаємо у футбольній столиці 2018 року!» - сказав Віталій Кличко.

За матеріалами
kiev.klichko.org



Стаття:

Віталій Кличко: «Київ - європейська футбольна столиця 2018 року»



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz