WU-18: переможець Турніру Розвитку УЄФА


24.05.17  1096
Зинченко Наталья, WU-18, МиЗбірна, ФФУ, WU-19
Турнір Розвитку УЄФА в першу чергу покликаний…. розвивати любов до футболу. Саме таку ціль ставили собі за мету чиновники європейського футболу, коли вирішили зайнятися його організацією. Головне – отримати задоволення від гри, а саме тому в цьому турнірі, за ідеєю УЄФА, не повинно бути переможців та переможених, як мінімум, медалей та відзнак не отримує ніхто, не визначаються кращі футболісти турніру, а про призовий фонд – взагалі не йдеться, але от що гарантує УЄФА, так це футбол в хороших умовах, що і було забезпечено на Турнірі Розвитку УЄФА, який проходив в Шимкенті для молодіжних жіночих збірних.

Шимкент – друге за кількістю населення місто Казахстану, яке знаходиться в південній частині цієї країни. Населення – майже мільйон осіб, багатоповерхових будинків практично немає, а тому саме місто схоже на невелике море одноповерхових хатинок – спека, степовий пил і класна тренувальна база  ФК «БІІК» , це те що запам’ятається нашим футболісткам після цього турніру, крім футболу.

Фактично, вперше наша команда зібралася таким складом і тому, що собою являє наша команда – певною мірою було загадкою і для нашого головного тренера – Наталії Зінченко. Однак, те що у нас команда непогана – стало зрозуміло вже після першого матчу проти збірної Азербайджану. До речі, в Азербайджані дуже серйозно ставляться до розвитку жіночого футболу, навіть займаються натуралізацією іноземних футболісток –  свого часу за збірну виступали дівчата з Іспанії, Грузії, Туреччини… 
 
Матч було призначено на 7 ранку за київським часом після практично добової поїздки із Києва в Шимкент з пересадкою в Алмати, м’яко кажучи – час незвичний, однак лише три хвилини знадобилося збірній України, щоб відкрити рахунок у матчі проти азербайджанок.  З пенальті – відзначилася Ніколь Козлова, після цього м’яч ще двічі побував у воротах зірної Азербайджану – а третій гол, коли відзначилася Тетяна Бубняк, за далекої відстані – став мабуть чи не найкрасивішим голом турніру.

Другий матч проти збірної Грузії не повинен був становити проблем для нашої команди. У матчі проти збірної України грузинки протримали свої ворота сухими трохи довше – 15 хвилин, але в результаті і програли з більшим рахунком – 0:5.
 
На третій день турніру у українок не було заплановано матчів, тож головний тренер Наталя Зінченко та її асистент Олена Ходирєва використали цю нагоду для теоретичної підготовки, результати якої повністю виправдали себе у матчі проти Казахстану. На цей поєдинок наша команда виходила в статусі переможця турніру – за будь, якого результату наші вже з першої сходинки не змістилися  - однак Наталя Зінченко знайшла слова для мотивації дівчат і хоча в цьому матчі українки і пропустили один м’яч , загальна їхня перевага не викликала сумніву – 5:1 на користь збірної України.
 
І хоча чиновники УЄФА зазначають, що головна мета турніру не визначення кращих, а популяризація футболу – все одно приємно відзначити, що  наша команда в трьох матчах здобула три перемоги, різниця забитих та пропущених +12, а Надія Куніна та Ніколь Козлова стали кращими бомбардирами Турніру Розвитку, який проходив у місті Шимкент!
 
Привітати наших дівчат з успіхом до «Борисполя» приїхали президент Всеукраїнської Асоціації жіночого футболу - Валерій Лунченко та начальник Відділу жіночого футболу ФФУ Іван Шепеленко.

Стаття:

WU-18: переможець Турніру Розвитку УЄФА



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz