Жіночий футбол у Старокостянтинові - народження нової команди


10.10.19  569
жіночий футбол, женский футбол, регіони, Старкон.City, Староконстантинів, ЖФК, футбольна команда, команда Candy
(Старкон.City): Нову футбольну команду дівчат урочисто представляли 28 вересня, на стадіоні «Центральний», перед початком матчу між футбольними клубами «Случ»  та «Іскра». Заснували футбольну команду і громадську організацію «Жіночий футбольний клуб «Candy» подружжя Анни та Віталія Залевських.


Хочете у команду? Деталі за телефоном: 0986311450

Для Starkon.city Анна Ігорівна розповіла, що ідея створити дівчачу команду виникла тоді, коли у 12-річної доньки Кіри проявилися гени батька.

— Віталій має двадцять років педагогічного стажу, працює вчителем фізкультури, викладав у спортивній школі. Свого часу він закінчив Донецький інтернат олімпійського резерву за спеціальністю футбол, грав за футбольну команду міста, тепер грає у команді ветеранів. Мабуть, наша 12-річна донька Кіра, яка займається у музичній школі по класу скрипки, таки успадкувала чоловікові гени. Вона почала збирати у дворі команду дівчат, невдовзі до їхніх футбольних баталій долучилися дівчатка із сусідніх вулиць.

Анна каже, що це вже не перша їхня спроба створити у місті жіночий футбольний клуб.

— Ідею виношували давно, а прагнення доньки прискорило справу. Ми зрозуміли, що жіночий футбол у Старокостянтинові має право на існування.

жіночий футбол, женский футбол, регіони, Старкон.City, Староконстантинів, ЖФК, футбольна команда, команда CandyСтворення жіночої футбольної команди підтримала міська влада.

Урочисто представити команду допомогли міський голова Микола Мельничук та завідувач відділу фізичної культури і спорту Іван Сторожук, а представники федерації футболу Хмельницької області подарували команді 3 футбольні м’ячі.

— Дівчаток зустрічали оплесками, з оркестром, на поле їх вивели гравці ФК «Случ», з якими вони мали можливість познайомитися та пофотографуватися. Думаю, цей день дівчата запам’ятають назавжди, — розповідає Анна Залевська.

Наразі у команді 11 дівчаток віком 6-13 років. Тричі на тиждень їх тренує Віталій Валерійович Залевський. Тренування проходять на штучному майданчику у Китайському містечку та у спортивній залі відділу поліції. Але засновники сподіваються, що їм дозволять тренуватися на майданчику зі штучним покриттям, який відкрили у сьомій школі.

— Поки що у «Candy» лише одинадцять дівчаток. Але зараз йде набір, щоб зібрати ще одну команду і розділити футболісток за віком. У наших планах навіть заснувати команду мам, які активно вболівають за своїх доньок, — каже засновниця клубу.

Вона розповідає, що у вісімнадцяти областях Україні є 57 жіночих футбольних команд. А у Старокостянтинові за всю історію розвитку спорту команду дівчат зібрали вперше.

— Хочемо поламати стереотипи і довести, що й у жіночому футболі можна перемагати і досягати вершин! — каже Анна Залевська.



Стаття:

Жіночий футбол у Старокостянтинові - народження нової команди



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz