BBC розповідає про проблематику жіночого футболу у світі


05.11.17  1053
BBC, Британська телерадіомовна компанія, Надіа Надім, Portland Thorns, Бразилія, жінки футбол, дівчата футбол, проблеми розвитку жіночого футболу
Британська телерадіомовна компанія BBC запустила ряд сюжетів, які повязані з проблематикою жіночого футболу. Наразі випущені ролики про ситуацію в Бразилії і сюжет з життя Надіа Надім - біженки з Афганістану, яка стала професійною футболісткою.

(переклад
BBC Україна)
100 жінок: бразильські дівчата, які люблять футбол більше за ляльок.
Чоловіча збірна Бразилії з футболу вигравала чемпіонат світу п'ять разів - це найкращий результат з-поміж команд усіх країн. Жіноча ж збірна жодного разу не привозила кубок світу додому. У період з 1949 по 1979 роки футбол узагалі був для жінок забороненим, бо вважався "несумісним з жіночою формою".

Як біженка з Афганістану стала зіркою футболу
Надіа Надім - біженка з Афганістану та професійна футболістка. Вона починала займатися в таборі для біженців. А тепер грає за національну збірну Данії та американську команду Portland Thorns. До переїзду в Данію Надіа не бачила жодної дівчини, яка б займалася спортом, ходила до школи чи виходила на вулицю сама.

Як бразильські школярки грають у футбол
Джована, Катаріна, Джоана і Габріела грають з хлопцями на рівних - футбольною командою дівчат. Раніше вони грали разом, але хлопці ніколи не передавали дівчатам м'яча. Тому за порадою вчителя виникла команда "Дівчата-сила". У Бразилії, країні футболу, лише 5,6% гравців - жінки.

Стаття:

BBC розповідає про проблематику жіночого футболу у світі



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz