8-й тур Вища ліга 18/19: «Пантери» Умань - «Ятрань-Берестівець» Уманщина - 0:5


14.10.18  1086
чемпіонат України жінки, жіночий чемпіонат, Уманьферммаш, женский футбол, Ятрань-Берестівець, ФФУ Вища ліга, Пантери, ЖФК, умань, Пею, Деренюк(Ігор Соболенко, umanfootball.com.ua): В житті все тече, все міняється. Футбол не є виключенням. В тому числі і жіночий. Ось на весні ще, на фініші попереднього чемпіонату України серед жіночих команд, «Ятрань-Берестівець» цілком серйозно боролася за призове третє місце і драматично не дотягнулася до нього, а «Пантери» були досить міцним середняком із певними амбіціями. Минуло кілька місяців і до фінішу першого кола чемпіонату 2018-19 обидві команди з Уманського району та Умані підійшли, посідаючи два останніх рядки турнірної таблиці. Матч між собою земляків, дербі Уманщини, команди сподівалися використати для покращення турнірного становища а я мав на меті проаналізувати стан справ в них на сьогодні.

«Пантери», які сьогодні виступали в ролі господаря і приймали суперника на головній арені міста (така арена порожня навіває дивну суміш суму і якоїсь навіть ностальгії…). Після попереднього сезону клуб залишили за даними сайту womensfootball.com.ua аж 13 (!!!). Це повноцінна одинадцятка навіть з двома запасними. Натомість з’явилося нових прізвищ у заявці «Пантер». Зокрема сьогодні в стартовому складі було відразу четверо новачків а ще двоє вийшли на заміну. Троє новачків сьогодні в складі були з, назвемо так, сфери інтересів «Житлобуда-2» (це 15-17 річні Тян, Шопіна, Рєчкіна). А ще двоє ветеранів (обом за 40 – знаю, знаю, що про вік жінок некоректно говорити, але ми ж бо про футбол) за останню команду мали «Маріупольчанку» (Юрік та Фрішко). В цьому переліку беззаперечно варто виокремити Світлану Фрішко – то є справжня легенда українського футболу. Навіть не пишу «жіночого» - взагалі футболу нашої держави. Достатньо сказати, що з цього року в Україні створено символічний клуб, до якого входитимуть футболістки, які забили на вищому рівні 100 і більше голів. Так ото він носитиме ім’я Світлани Фрішко. Додати нічого! Світлана вже грала в формі «Пантер», коли ті тарували шлях до вищої ліги. Але у вищому дивізіоні уманського клубу і легендарної гравчині розійшлися. І ось знову зійшлися…
Таким чином склад «Пантер» в цьому сезоні(і в сьогоднішньому матчі) являє такий собі «мікс» з місцевих футболісток, що залишилися тут (деякі з них були на видноті а деякі не завжди мали місце в стартовому складі за кращих часів), і тих, що покликані були латати «дірки» у складі. Забігаючи наперед, нічого хорошого не проглядається в побаченому на полі і «зеро» в графі «набрані очки» справедливе …

«Ятрань-Берестівець», що була номінальним гостем. Тут все набагато стабільніше і масштаби змін у складі не ідуть в ніяке порівняння із земляками-суперниками. Але ті, що трапилися, таки далися взнаки на результаті команди на старті сезону. Із заявки клубу виведено 7 гравців. З них троє відігравали помітну роль в гру команди – Аілінкий, Левицька та Боярова. Остання, правда, останній сезон більше провела на лаві запасних команди з Уманщини. А ось перші двоє грали, як кажуть, «від дзвінка до дзвінка». Причому на дуже важливих позиціях – центрального оборонця і опорного півзахисника. Обоє подалися в пошуках кращої долі до новачка ліги з Херсонщини «Восход»). Довелося «Ятрані-Берестівець» перебудовуватися буквально в стартових іграх. І це не пройшло безслідно. Команда не стала кардинально більше пропускати (що можна було б припустити з огляду на позицію «втрачених» гравців), але стала ще менше забивати. А в купі із зрослою конкуренцією в боротьбі за третє місце і тими таки небезспірними пенальті в ворота «Ятрані-Берестівець» в кінцівках матчів проти прямих конкурентів це призвело до опускання на передостаннє місце в таблиці. Але не все так сумно в «Ятрані-Берестівець» як у земляків. «Дербі» показало, що ігрова постава зберіглася у підопічних В.Пею і О.Загуменної. Як і дисципліна. А це дуже важливо. І з нею може прийти і результат. Щодо новачків в команді то це голкіпер Марія Денищич та фланговий оборонець Іванна Мушин, що перейшли з костопільської команди і вже гарно зарекомендували себе на новому місці.

чемпіонат України жінки, жіночий чемпіонат, Уманьферммаш, женский футбол, Ятрань-Берестівець, ФФУ Вища ліга, Пантери, ЖФК, умань, Пею, ДеренюкЩодо самого матчу, то боротьби толком і не вийшло. В принципі ті, хто орієнтувався в ситуації, її і не очікували. З перших хвилин «Ятрань-Берестівець», попри номінальний статус «гостей», по-господарські заволоділи ініціативо. Вони переважали суперниць практично в усіх компонентах. Але до пори до часу «Пантери» трималися і навіть намагалися вести контргру, шукаючи щастя в контратаках. Але в середині тайму Юлія Гнидюк таки відкрила рахунок. Про те як вона то зробила достатньо сказати коротко – змогла забити головою майже з лінії воріт після подачі кутового. Після цього «Ятрань-Берестівець» створила ще два гольових моменти. Причому загрози воротам Герасименко прийшли з різних флангів – проблеми виникали що зліва, що справа. А на 35-й хвилині провалився і центр захисту – Олеся Семенюк банально втекла в чистий «буліт» і спокійно реалізувала спробу. Тут же господарі відповіли реальним своїм випадом – після подачі Янчук справа з дуже небезпечної позиції головою пробивала Білокур. Але було очевидно всім небагатьом присутнім на стадіоні (цифра в рапорті арбітра у 200 чоловік була явно завищена в 4-5 разів – гарного сонячного дня уболівальники віддали перевагу іншим матчам, що в цей же час відбувалися в Кочубієвці та Родниківці), що то радше виключення з правила.

В час, що залишався до свистка на перерву) рахунок став 0:4 (аж табло зависло і довелося вимикати). Спочатку після подачі кутового арбітр вгледів порушення правил і призначив пенальті. Цікаво було спостерігати, як цей факт без емоцій сприйняла лава запасних «Пантер», хоча до і після того невдоволені бували навіть аутами в центрі поля і т.п. а тим часом Юлія Семенюк холоднокровно 11-метровий реалізувала. А на 44-й хвилині Юлія Гнидюк знову без надмірних зусиль виграла «другий поверх» у чужому воротарському майданчику і скинула м’яча Юлії Семенюк а та в один дотик впритул переправила його у ворота.

В другому таймі було класичне – «одні не можуть а інші не сильно хочуть». Про перебіг гри можете судити з того, що на 62-й хвилині, мабуть, заснув диктор на стадіоні і замість заміни оголосив про … черговий, п’ятий, гол «Ятрані-Берестівець»! Хоча факту взяття воріт не було і близько. Ну щоб не осоромити добру людину, якою є беззаперечно є диктор на стадіоні «Уманьферммаш», гості проанонсований п’ятий гол забили. Він також став яскравою ілюстрацією ситуації на полі – Юлія Семенюк фактично втратила м’яча, вриваючись в чужу штрафну справа. Але, на відміну від захисника, не зупинилася і поборолася до останнього – оббігла стоячого захисника, дістала м’яча біля самої лицевої лінії, увійшла у воротарський майданчик і пробила точно в шпарину між воротарем і ближньою штангою. 0:5. Все як диктор сказав…

Невдачі на старті «Ятрані-Берестівець» не вибив з колії – вони продовжують напологлево працювати, тренуватися і боротися за очки в кожному матчі. Найближчий з них вже цієї середи проти майже бразильського … «Льовова» («Львів-Янтарочка» в структурі УПЛ-івського клубу і вже має в складі аж 5 гравчинь з далекої Бразилії!). Отож в Паланці в середу о 14-00 має бути цікаво!
Повний матч

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ. ВИЩА ЛІГА 2018-2019 - 8 тур
13 жовтня 2018 р. Умань, Стадіон «Уманферммаш». 200 глядачів.
«Пантери» (Умань) – «Ятрань-Берестівець» (Уманський район) - 0:5 (0:4)
Голи: Гнидюк (21), Семенюк О. (35), Семенюк Ю. (42 пен,44, 78)

«Пантери»: Герасименко - Крупніцька (Бойчук 45), Моспан, Ткачук, Юрік, Тихонова, Рєчкіна ( Шопіна 67), Тян, Янчук, Фрішко (Буц 62), Білокур.
Запасні: Синько, Гирська, Романенко
Тренер: Юрій ДЕРЕНЮК

«Ятрань-Берестівець»: Цикаленко (Денищич 78) - Мушин (Тарасенко 85), Вороніна, Сівець, Земляна, Загуменна, Авдєєва, Косик, Семенюк Ю., Семенюк О. (Назаренко 69), Гнидюк.
Запасні: Комар
Тренер: Володимир ПЕЮ

Арбітри: Кваша А. (Київськ обл.), Денисенко С. (Дніпро), Дмитренко А. (Київська обл.).
Інспектор: Мазуренко Н. (Київська обл.)

Попередження: Білокур 89



Стаття:

8-й тур Вища ліга 18/19: «Пантери» Умань - «Ятрань-Берестівець» Уманщина - 0:5



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz