Наталія Зінченко: «Рівень змагань виявився вищим, ніж ми очікували»


07.03.19  706
Zinchenko Natalia, жіноча національна збірна, збірна України жінки, WEURO2021, Зінченко Наталія, женская сборная по футболу, жіночий футбол, Зінченко Наталія, женский футбол, сборная Украины
Готуючись до відбірного циклу чемпіонату Європи 2021 року, жіноча збірна України взяла участь у міжнародному турнірі в Хорватії, де фінішувала третьою.

— Рівень змагань виявився вищим, ніж ми очікували, — сказала головний тренер збірної України Наталія Зінченко в коментарі офіційному сайту ФФУ. — Незважаючи на те, що країни-учасниці тільки розпочали підготовку до нових випробувань сезону, їм вдалося продемонструвати доволі змістовну гру. Дещо розчарували тільки господарки, які доволі несподівано посіли останнє місце. Родзинкою ж змагань у Хорватії було те, що збірні, проводячи матчі, не нехтували й інтенсивним тренувальним процесом. Тим паче, що пощастило з погодними умовами, та й поля були непоганої якості.

— Після впевненої перемоги на старті над хорватками потім ваші підопічні зазнали прикрої поразки від словенок, які й стали володарками головного призу. Рахунок по грі?

— Так, суперниці продемонстрували більше бажання схилити шальки терезів на свій бік, переважали вони, хоча перебувають нижче в табелі про ранги, і в організації командних дій. Утім, слід зробити поправку на те, що я намагалася побачити у справі всіх, хто виїжджав на Балкани, і тому не можна сказати, що зі словенками ми грали в найсильнішому складі.

— І все ж — чи були серед ваших підопічних футболістки, які не виправдали сподівань?

— Приховувати не буду — у мене є серйозні претензії відразу до кількох дівчат, але це аж ніяк не означає, що я на них більше не розраховую. Спостерігатиму за ними на Всеукраїнському турнірі «Футбольна весна-2019», що стартує у Винниках вже 11 березня, потім на черзі — календарні матчі чемпіонату України. Селекційна робота ще триває.

— У Хорватії серед учасниць була й збірна Чорногорії, наш суперник у відборі на ЧЄ-2021…


— Ми виступали в різних групах, та й у стиковому матчі наші шляхи не перетнулися, але я відвідала один поєдинок за участю чорногорок, отже, певне уявлення про сильні й слабкі сторони нашого майбутнього конкурента вже маю. На щастя, не бракує й відеозаписів. У збірній Чорногорії ще тільки завершується болісний процес зміни поколінь, і молодим футболісткам не вистачає зіграності, досвіду. Проте часу до старту відбору ще вдосталь, і я впевнена, що балканки з кожним матчем будуть додавати.

— Перед від’їздом до Хорватії ви зазначали, що з різних причин не можете розраховувати на кількох лідерів. Про кого власне мова?


— Про Ію Андрущак із харківського «Житлобуду-1» та Тамілу Хіміч із білоруського «Мінська». Наскільки мені відомо, вони вже тренуються у своїх клубах у загальній групі.

— Коли збірна України збереться на черговий етап підготовки до ЧЄ-2021?


— На початку червня. Заплановано зіграти й два контрольні поєдинки: 13-го — з білорусками, а ось ще один суперник поки що невідомий. Хоча докладаються зусилля, аби це була одна з провідних збірних континенту. Сподіваюся, що в цих спарингах ми вже гратимемо в оптимальному складі.

МАТЧІ турніру
Croatia Women’s Cup 2019
Україна - Хорватія - 4:0
Словенія - Хорватія - 0:0
Україна - Словенія - 1:3
Сербія - Чорногорія - 4:0
Боснія і Герцоговина - Чорногорія - 3:1
Сербія - Боснія і Герцоговина - 2:0

Матч за 5 місце
Хорватія - Чорногорія - 1:1 (п.п. 3:4)
Матч за 3 місце
Україна - Боснія і Герцоговина - 1:0
ФІНАЛ
Словенія - Сербія - 2:0


Стаття:

Наталія Зінченко: «Рівень змагань виявився вищим, ніж ми очікували»



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz