В Одесі завершився 2-й Чемпіонат України з пляжного футболу


24.07.18  1123
пляжний футбол, Чемпіонат України сереж жінок, АПФУ, Women's Beach Soccer, женский футбол пляжный, ЖФК, Чемпионат Украины, Францескевич, Одеса
Центр пляжных видів спорту Одеси (14-я станція Великого Фонтану) вдруге прийняв матчі Чемпіонату України з пляжного футболу серед жіночих команд.

У цьому році участь у турнірі, організованому Асоціацією пляжного футболу України за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Федерації футболу України, Одеської обласної федерації футболу, Асоціації пляжних видів спорту, а також Одеського міського совета, прийняли десять команд з п'яти регіонів нашої країни: Одеська , Черкаської, Київської, Хмельницької, Сумської та Луганської областей.

Протягом двох днів дівчата боролися не тільки друг з другом, але і з коварним песком, а також - перемінної погодою. Не обійшлося без неприємних моментів - під час матчу за 3-е місце пройшла сильна злива, в результаті чого була зірвана запланована інтернет-відеопередача вирішальних ігор.

Всього команди зіграли за два дні - 21 матч, забивши 140 (!) м'ячів, у тому числі й дуже ефектних.


Другий ігровий день чемпіонату України почався з чвертьфінальних матчів.

У тому, що чемпіонки країни - уманські «Пантери» здолають молодих дівчат з «Сум», які раніше не грали в турнірах по пляжному футболу, напевно ніхто не сумнівався. Підопічні Юрія Деренюка зробили це без особливих проблем - 5:1.

Киянки з AFC 5G також досить легко розправилися з суперницями з Кам'янця-Подільського: у ворота «Квітки на камені» влетіли п'ять «сухих» м'ячів (5:0).

У самому непередбачуваному і напруженому поєдинку команда «Пантери-Мрія-2006» проявила божевільний характер і обіграла міцну «Луганочку» (4:3), а в одеському дербі СДЮШОР «Чорноморець» з боями здолала землячок з «Солодких булочок» (5:3).

З огляду на різницю в рахунку в програних зустрічах, можна сказати, що в результаті «Луганочка» фінішувала на 5-му місці, «Солодкі булочки» - на 6-му, ФК «Суми» - на 7-му, а «Квітка» - на 8-м.

Чвертьфінали
Пантери Умань - ФК Суми - 5:1
(Фришко, 5, Янчук, 8, 24, Крючкова, 10, 11 - Кошелєва, 23)

AFC 5G Київ - Квітка на камені Кам'янець-Подільський - 5:0
(Кліпаченко, 2, 14, 18, 19, Скляр, 23)

Луганочка Луганська область - Пантери-Мрія-2006 Умань / Ананьїв - 3:4
(Цибіна, 9, Тян, 13, 15 - Белякова, 7, 16, 18, 23)

СДЮШОР Чорноморець Одеса - Солодкі булочки турклубу САЛО Одеса - 5:3
(Христюк, 7, 8, 15, 19, 20 - Присяжнюк, 6, 13, 16 (пен.))
пляжний футбол, Чемпіонат України сереж жінок, АПФУ, Women's Beach Soccer, женский футбол пляжный, ЖФК, Чемпионат Украины, Францескевич, Одеса
У першому півфіналі зійшлися минулорічні фіналісти. Тоді важку перемогу з рахунком 2: 1 здобули «Пантери». На цей раз сильнішими виявилися дівчата з київського AFC 5G. Поєдинок вийшов дуже нервовим, бойовим, уманські дівчата не використали кілька стовідсоткових моментів, гості зі столиці - навпаки - свої гольові нагоди намагалися втілювати в забиті м'ячі. Як наслідок - 4:2 і путівка у фінал.

Другий поєдинок 1/2 фіналу між «Пантерами-Мрія-2006» і одеським СДЮШОР «Чорноморець» вийшов ще більш напруженим: дві команди-несподіванки турніру не зуміли визначити найсильнішу в основний час, тому вперше в цьому сезоні численні глядачі побачили серію пенальті. Удар в поперечку футболістки «Пантера-Мрія-2006» Катерини Тихонової коштував її команді поразки, адже одеситки, які пробили першими, реалізували всі три удари.
Так, 3: 1 в післяматчевій «лотереї» і школярки «Чорноморця» - у фіналі!

Півфінали
Пантери Умань - AFC 5G Київ - 2:4
(Левченко, 1, Білокур, 14 - Лебедєва, 2, 20, Сидоренко, 4, 5)

Пантера-Мрія-2006 Умань / Ананьїв - СДЮШОР Чорноморець Одеса - 1:1, по пенальті - 1:3
(Буц, 14 - Лунгу, 22)
пляжний футбол, Чемпіонат України сереж жінок, АПФУ, Women's Beach Soccer, женский футбол пляжный, ЖФК, Чемпионат Украины, Францескевич, Одеса
Матч за 9-е місце
NRG Київ - ЖФК Атлетик Одеса - 2: 1
(Оганесян, 1, 23 - Барботько, 6)

Так вийшло, що в матчі за 3-е місце зійшлися дві команди, що представляють Умань. Цей поєдинок вийшов досить результативним, а футболістки діяли на майданчику без грубощів і конфліктів. «Родзинкою» матчу стала злива, яка, як уже було сказано вище, залила не тільки майданчик, а й численних представників ЗМІ та знімальну групу Агентства «Одеса-Спорт», яка розпочала проведення прямої відео-трансляції. У підсумку - зіпсована апаратура, зіпсований настрій ... Але, на щастя, дощ швидко закінчився, а перемогу в грі за «бронзу» цілком передбачувано завоювали «Пантери» (4:2).

У фіналі ж неймовірно втомлені школярки з СДЮШОР «Чорноморець» зуміли чинити гідний опір киянкам з AFC 5G тільки перших 12-хвилинці. «Чорно-синім» було складно на рівних змагатися з куди більш потужними фізично і підготовленими тактично гостям зі столиці. «Фіолетові» скористалися цим сповна, крупно перегравши одеситок з рахунком 9:2.

Матч за 3-е місце
Пантера Умань - Пантери-Мрія-2006 Умань / Ананьїв - 4:2
(Крючкова, 2, Білокур, 6, 23, Левченко, 20 - Белякова, 5, 23)

ФІНАЛ
AFC 5G Київ - СДЮШОР Чорноморець Одеса - 9:2
(Лебедєва, 1, Сидоренко, 14, 36, Кліпаченко, 17, Скляр, 19, 21, Воловенко, 25, Терех, 29 (пен.), Голуб, 32 - Романченко, 23, Волна, 30)
пляжний футбол, Чемпіонат України сереж жінок, АПФУ, Women's Beach Soccer, женский футбол пляжный, ЖФК, Чемпионат Украины, Францескевич, Одеса
Після закінчення турніру відбулася урочиста церемонія нагородження, на якій нагородили кращих гравців і кращі команди чемпіонату.

Кращий воротар: Анастасія Кришталь (Пантери-Мрія-2006 Умань / Ананьєв)
Кращий бомбардир: Юлія Христюк (СДЮШОР Чорноморець Одеса)
Кращий гравець: Анастасія Кліпаченко (FC 5G Київ)
MVP фіналу: Дарина Лебедєва (FC 5G Київ)

Підсумкове турнірне становище команд. Сезон 2018:

1.
5G Київ
2.
СДЮШОР ЧОРНОМОРЕЦЬ Одеса
3. ПАНТЕРИ Умань
4.
Пантери-Мрія-2006 Умань / Ананьєв
5.
Луганочка Луганська область
6.
Солодкі булочки турклубу САЛО Одеса
7.
ФК Суми
8.
Квітка на камені Кам'янець-Подільський
9.
NRG Київ
10.
ЖФК Атлетик Одеса

Леонід Францескевич, фото - Анатолій Спиця
odessa.online


Стаття:

В Одесі завершився 2-й Чемпіонат України з пляжного футболу



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz