У неділю Станіславчанка ДЮСШ №3 стартує у Першій лізі


24.08.18  679
Перша ліга, жіночий футбол України, женский футбол, ФФУ, Івано-Франківськ, спорт Прикарпаття, футбол жінки, ДЮСШ №3, Станіславчанка, ЖФК
Цієї неділі в Івано-Франківську візьме старт новий сезон в І лізі України серед жіночих команд. До участі в чемпіонаті повертається оновлена франківська команда під назвою ЖФК "Станіславчанка-ДЮСШ №3". Суперником наших дівчат у першому турі буде ЖФК "ВО ДЮСШ" з Вінниці.

26 липня 2018 року. Чемпіонат України серед жіночих команд. Перша ліга. 
Івано-Франківськ, стадіон "Металіст", 11:00 
ЖФК "Станіславчанка-ДЮСШ №3"(Івано-Франківськ) - ЖФК "ВО ДЮСШ" (Вінниця) 
Арбітр: Марія Сас (Чернівці) 
Асистенти арбітра: Ірина Меленчук (Чернівецька обл.), Оксана Паньків (Тернопіль). 
Четвертий арбітр: Володимир Гронський (Івано-Франківськ). 
Спостерігач арбітражу: Ілля Фреїк (Чернівці). 

Місцева жіноча команда бере свій початок у 2014 році, коли на базі ДЮСШ-3 та школи №28 було створено команду "Освіта-ДЮСШ-3". В дебютному своєму сезоні у Першій лізі України дівчата посіли другу сходинку у своїй відбірній групі та стали учасниками фіналу чотирьох. За підсумками сезону команда виборола бронзові медалі. 

У 2015 році команда знову вийшла на старт Першої ліги. Та вже під новою назвою - ДЮСШ №3. Вигравши свою відбірну групу, франківчанки пробились до фіналу чотирьох, де у фіналі поступились уманським "Пантерам" - 1:1 (пен. 2:3). Окрім срібних нагород, підопічні Івана Олійника здобули право зіграти у Вищій лізі жіночого чемпіонату України. На жаль, скористатись правом зіграти в еліті жіночого футболу наші дівчата не зуміли, а сезон 2016-го року завершили на четвертому місці. "Скорочений" сезон 2017-го року дівчата провалили, фінішувавши на останньому місці своєї групи і команда припинила існування.

Після однорічної перерви великий жіночий футбол повертається до Івано-Франківська. Оновлена франківська команда вже під назвою "Станіславчанка-ДЮСШ №3" знову гратиме у Першій лізі. Суперницями по групі у підопічних Івана Олійника будуть вінницька "ВО ДЮСШ", "Колос" (Вінницька обл.), новояворівська "Янтарочка-2", львівські "Карпати" та "Буковинська надія" із Чернівців.

Склад нашої команди вже традиційно сформований з дуже юних футболісток, всі гравці не старші 20-ти. Виключенням є лише Христина Ботюк (1979 р.н.), у якої за плечима досвід виступів за калуський "Нафтохімік" та харківський "Житлобуд-1". 

"ВО ДЮСШ" теж є доволі молодою командою. Вінничанки брали участь у двох попередніх розіграшах чемпіонату України серед команди Першої ліги. Хоча обидва рази вони і не змогли потрапити до фіналу чотирьох, але у їхньому активі є вже одна гучна перемога. В останньому турі групового етапу минулого чемпіонату вінницькі футболістки розгромили на виїзді (1:6) чемпіонів Першої ліги, а нині вже учасників Вищої ліги - "Восход" (Херсонська обл.). 
То ж недільний матч обіцяє бути доволі цікавим та розпоне написання нової сторінки історії жіночого футболу Івано-Франківщини. Завітайте на стадіон та підтримайте наших футболісток!

sport.if.ua

Стаття:

У неділю Станіславчанка ДЮСШ №3 стартує у Першій лізі



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
РІЗНЕ:
Використовуються технології uCoz Використовуються технології uCoz